Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

     

    

Βιβλιοθήκη εικόνων

 

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από τους αμπελουργούς της επαρχίας Τυρνάβου με σκοπό την αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού της σταφυλικής παραγωγής της περιοχής.

 

Είναι ο πρώτος Συνεταιρισμός που παρήγαγε και εμφιάλωσε τσίπουρο και ούζο.

 

 


 ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ "το Συνεταιριστικό"

Η εξαιρετική ποικιλία των σταφυλιών Μοσχάτο Τυρνάβου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το απόσταγμα αυτό.....η τεχνολογική ανωτερότηα των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού που επιτυγχάνουν ένα άριστο ραφινάρισμα των κλασμάτων του αποστάγματος....και τέλος η μακρόχρονη εμπειρία μέσα από την παράδοση χρόνων και ιστορίας εγγυώνται ανεπιφύλακτα την ανωτερότητα αυτού του προϊόντος.

 

Διατίθεται με & χωρίς γλυκάνισο σε φιάλες 0,50 0,20 0,70 και 5,0L

 

 

 

 

 

 

 


 

Παλαιωμένο τσίπουρο Τυρνάβου

Απόσταγμα Μοσχάτου Τυρνάβου παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια.

Το ιδιαίτερο αυτό ποτό είναι προϊόν πολλαπλής απόσταξης που διατηρεί τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Μοσχάτου.

Σύνθετο το άρωμα, πλούσια η γεύση, χρυσό το χρώμα, στοιχεία που αποκτήθηκαν από τη διεργασία της μακροχρόνιας παραμονής του σε δρύινα βαρέλια.

Στη φιάλη αυτή προσφέρεται μια κορυφαία έκφραση της μακράς ιστορίας των αποσταγμάτων της περιοχής Τυρνάβου.

 

 

 


 

ΣΤΙΓΜΑ - ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ με Στίγματα Κρόκου

Το τσίπουρο Τυρνάβου, γεωγραφικά επώνυμο και αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του, απέκτησε στη φιάλη αυτή έντονο κίτρινο χρώμα, πικάντικο γευστικό χαρακτήρα, ιδιαίτερο άρωμα, αλλά και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του Κρόκου.

Τα "θεϊκής προέλευσης" - σύμφωνα με τη μυθολογία- στίγματα του Κρόκου, μετά την γενναιόδωρη προσφορά του πλούτου των συστατικών τους στο απόσταγμα αυτό, παραμένουν εξαντλημένα στη φιάλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΛΕΥΚΟΣ & ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μοσχάτο Τυρνάβου είναι η ερυθρή ποικιλία σταφυλιών που αγαπούν οι μέλισσες και έλκονται από τον αρωματικό της χαρακτήρα. Κυρίαρχη ποικιλία στον αμπελώνα Τυρνάβου.

Χαρακτηρίζει την περιοχή και την οινική της συμπεριφορά μια που σπάνια την συναντά κανείς στην υπόλοιπη χώρα.

Ο τοπικός ερυθρός & λευκός οίνος από το ερυθρό Μοσχάτο παράγεται από επιλεγμένους αμπελώνες από όπου η ποικιλία δείχνει την αρωματική της κλάση τόσο σε ένταση όσο και σε πολυπλοκότητα.

Ο ερυθρός ξηρός σερβίρεται στους 16-18 C

Ο λευκός ξηρός σερβίρεται στους 10- 12 C

 

 

 

 

 


 SYRAH ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

 Η ποικιλία μαύρων σταφυλιών Syrah ταξίδεψε και βρήκε θέση παντού στον κόσμο.

Σ' αυτό το μακρύ ταξίδι της, η ποικιλία εγκαταστάθηκε και απλώθηκε στον τυρναβίτικο αμπελώνα για να βρει και εδώ, στο πορφυρό κρασί αυτής της φιάλης, μια ακόμα έκφρασή της.

Το Syrah είναι ποικιλιακός ερυθρός Τοπικός οίνος Τυρνάβου που χαρακτηρίζεται από την αρωματική σύνθεση ώριμων κόκκινων φρούτων πάνω σε φόντο μπαχαρικών και για τις διακριτικές του τανίνες.

 Σερβίρεται στους 16- 18 C με συνοδεία κόκκινων κρεάτων ή τυριών.

 

 

 

 

 

 

 


 ΡΟΔΟΙΝΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

Ο ρόδινος είναι ημίγλυκος ερυθρός οίνος από την ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου, μια ποικιλία που στον ελλαδικό χώρο σχεδόν ταυτίζεται με την περιοχή Τυρνάβου.

Το όνομα όπως και η παρουσίαση του κρασιού αυτού δημιουργήθηκε σαν μια έκφραση του έντονα αρωματικού του χαρακτήρα που θυμίζει τριαντάφυλλο καθώς και του φωτεινού του χρώματος σαν εκείνο των κόκκινων ρόδων.

Απολαύστε "Ροδοπέταλα" στο ποτήρι σας σε θερμοκρασία 10- 12 C, με τη συνοδεία ιδιαίτερων πιάτων με κόκκινα κρέατα, με φρούτα και με επιδόρπια.

 

 

 

 

 

 

 


 ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 1,5L PET

Το Μοσχάτο κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο.

Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12- 14 C

 

 

 

 


 

ΒΡΑΒΕΙΑ

 

   

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΙΤΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα